Over ons

Team Moto Active

Peter Dijkstra heeft een passie voor motorrijden en doet niets liever dan zijn kennis en vaardigheden met anderen delen. "Pas als ik op de motor zit voel ik echt mijzelf."

Peter is een ervaren motoragent die het vermogen heeft om iedere deelnemer goed te observeren. Hij komt niet met stadaard adviezen, maar leest het karakter vande persoon in de rijstijl. Door goed te kijken en af te stemmen krijgt Peter een leercurve van zijn deelnemers in een sterk stijgende lijn

In het dagelijks leven is Peter dus motoragent en hij is in 1996 begonnen met het geven van rijvaardigheidstrainingen op de motor bij de Nederlandse Vereniging voor Verhoogde Motorrijvaardigheid. Deze motortraining was gebaseerd op de politietraining van de motorsurveillant en werd gegeven aan de 'gewone' motorrijder. Na verschillende trainingen bij diverse organisaties te hebben gegeven is Peter in 2008 gestart met Moto Sportivo en in 2013 heeft hij zijn active deelname in dit bedrijf gestaakt. Vervolgens is hij in 2014 alleen begonnen met Moto Active Rijvaardigheidstrainingen. Met de trainers waarmee hij al langer samenwerkt wil hij je als Team Moto Active veel kennis, veiligheid en motorplezier bijbrengen.

Ruud Bussmann is één van de vaste trainers bij Moto Active. Ook Ruud heeft een passie voor motorrijden en in het verleden heeft hij eveneens voor verschillende organisaties gewerkt. Op een respectvolle manier en met humor draagt hij zijn kennis over.

Ruud heeft jarenlang voor de ANWB op de motor gezeten en er de nodige professionele rijopleidingen gevolgd. Tevens heeft Ruud ook ervaring met racen opgedaan. Al deze ervaringen weet hij heel goed om te zetten in het veilig en vlot rijden op de openbare weg.

Ons team geeft instructie op basis van de politiemotortraining. De trainers zijn of waren veelal beroepsmotorrijders werkzaam bij de politie, ambulance, ANWB of anders. Voor ons staat het veilig motorrijden bij elke rijstijl voorop. Wij beleven er plezier aan om onze kennis aan jullie over te dragen. Ons doel is een cursist die meer veiligheid, inzicht, handling en plezier uit het motorrijden haalt!

Nieuwsbrief

In onze nieuwsbrief vind je veel motorgerelateerde informatie en in de rubriek 'motorpraat' behandelen wij onderwerpen betreffende rijvaardigheidstechnieken. Deze verschillende onderwerpen zijn na te slaan op onze site in een overzichtelijk systeem.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief