Het programma voor de trainingsdagen

De motortraining (Eifel)

Op basis van de informatie van de inschrijving worden de deelnemers ingedeeld in een groep van maximaal 6 rijders met een zoveel mogelijk gelijk niveau per trainer.

Dag 1

We verzamelen in hotel Van der Valk te Venlo, waar eventueel een voorovernachting kan worden geboekt. Na de briefing verzamelt men zich bij de trainer. Na de kennismaking en al wat rijtechnische zaken te hebben doorgenomen begint de rit. Om de beurt rijdt iemand uit de groep voorop, waarbij de trainer meestal als tweede rijdt. Er wordt aandacht besteed aan het (ABS)remmen en het kort keren; vaardigheden die onmisbaar zijn bij het rijden in bergachtige gebieden. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt en worden verbeterpunten besproken. De moeilijkheidsgraad neemt steeds toe. Bij ons hotel volgt een dagevaluatie. Tijdens deze dag komen kijktechniek, bochtentechniek, bijzondere verrichtingen en positie op de weg uitgebreid aan de orde. ´s Avonds wordt er gezellig gedineerd in het hotel en daarna kunt u nog lekker loungen in de bar of op het terras.

Dag 2 (en dag 3 bij een vierdaagse training)

De ochtend begint met theorie. Risicoperceptie, stuurtechnieken en inhaaltechnieken worden behandeld. Vervolgens wordt de dag weer benut met veelvuldig oefenen en genieten van de mooiste wegen in de Eifel, met je eigen groep en onder begeleiding van je trainer. eifel Je merkt nu al dat je veel ontspanner gaat rijden. Met de kennis en het toepassen van de technieken haal je meer plezier en veiligheid uit het motorrijden.

De laatste dag

(Uitgezonderd Frankrijk, Italië en Spanje)

We starten met het optuigen van de bagage op de motoren. Op een parkeerplaats wordt uitgelegd hoe te reageren en wat er gebeurt wanneer je plotseling verrast wordt door een overstekend dier. Op deze dag rij je over weggetjes die je voor de training het liefst links zou laten liggen maar waar je nu met plezier en vertrouwen over rijdt. De dag wordt afgesloten bij een ijscafé waar de trainers de certificaten overhandigen. Daarna vertrekt iedereen op eigen gelegenheid richting huis.

Drielandentraining

De Drielandentraining is qua opzet te vergelijken met de Eifeltraining. Startpunt van deze training is wederom Venlo. Deze training voert je via de Eifel, België en Luxemburg over de schitterende wegen van dit gebied. Ook hier komen alle verschillende rijtechnieken weer aan de orde en is er eveneens theoretische instructie in het prettige hotel. Je ontvangt na afloop van de training een certificaat waarmee je bij diverse verzekeringsmaatschappijen korting kunt krijgen.

Training Teutoburgerwald

Deze training heeft vooral een rustige opbouw. Vanuit De Lutte bij Oldenzaal, rijden we Duitsland in. We rijden een route waarbij iedere rijder een keer voorop rijdt. Daarbij komen verschillende kijktechnieken, stuurtechnieken en natuurlijk bochttechnieken aan de orde. We perfectioneren je remtechnieken met en zonder ABS, het keren op de weg en slalomrijden.

Het hotel waar we twee nachten berblijven is een culinaire aanrader. Je krijgt er twee theoriesessies om je nog meer inzicht en plezier te laten beleven bij het motorrijden.

In dag twee laten we je kennis maken met de duizendbochtenroute. Hier merk je dat je door en met onze begeleiding nog meer plezier ervaart bij het rijden van bochten. Je voelt je zekerder en leert waar je grenzen liggen.

De laatste dag rijden we al trainend weer terug. Natuurlijk geven de trainers je maximaal feedback, zodat je een rugzak vol veilig motorplezier mee naar huis kunt nemen. Na afloop van de training ontvang je een certificaat waarmee je bij diverse verzekeringsmaatschappijen korting kunt krijgen.

Motorvakantie/training in de Dolomieten

Deze training start in Campitello di Fassa, midden in de Dolomieten.. Het vervoer naar het viersterrenhotel waar wij verblijven kan je zelf regelen. In het hotel is een ruimte om je motor te wassen in de ondergrondse stalling, je hebt er legio mogelijkheden om te ontspannen (sauna, zwembad, fitness, ligweide). Het eten is er van uitzonderlijk hoog niveau .

Tijdens de trainingsdagen doet u diverse schitterende passen aan en wordt u begeleidt door een trainer die uw rijstijl zal helpen te ontwikkelen op een veilige, vlotte en ontspannen manier. Op een grote parkeerplaats worden diverse basistechnieken als (ABS) remmen, remmen/uitwijken, remmen in bochten, de bermvlucht en slalommen beoefend onder begeleiding van onze trainers.

Ook krijg je theoretische trainingen waarin verschillende kijktechnieken, stuurtechnieken en natuurlijk bochttechnieken nog eens behandeld worden. Na afloop ontvang je een certificaat waarmee je bij diverse verzekeringsmaatschappijen korting kunt krijgen.

Verleng je motorseizoen in de Spaanse Pyreneeën

Met trots biedt Moto Active een training aan in de zeer uitdagende Spaanse Pyreneeën.

spanje

Na de Vercors en de Dolomieten (die overigens gewoon op de plank blijven liggen), hebben we ons nu op de Spaanse Pyreneeën gericht. Zoals je van ons gewend bent, letten wij met deze 'verre' trainingen op een aantal zaken;
- Mooie en technisch uitdagende wegen
- Prettige temperaturen
- Prachtige omgeving
- Een superfijn motorgeoriënteerd viersterren hotel
- Een waar vakantiegevoel

Mooie en technisch uitdagende wegen
Men praat vaak over de met Europese subsidie aangelegde wegen. Dat klopt! De wegen zijn echt bijzonder mooi aangelegd. Het blijft zwieren en zwaaien en de kwaliteit van de wegen is – enkele uitzonderingen daar gelaten - bijzonder goed. Daarnaast rijden we ook op minder bekende stukken, die je naast de uitdaging ook nog eens laten genieten van het prachtige en diverse landschap.

Prettige temperaturen
Wij verblijven in de Catalaanse vallei die bekend staat om zijn vele uren zon. De kans dat je met regen in aanraking komt is van alle door ons gereden routes hier het kleinst. Vaak komt het slechte weer de bergen niet over. Het is dan ook een fantastisch gebied dat vele toeristen trekt. Wat voor ons motorrijders belangrijk is dat wij aan het einde van het motorseizoen, wanneer de herfst al is ingezet, kunnen genieten van onze hobby onder volop zomerse omstandigheden. Natuurlijk is dit geen garantie, maar statistisch gezien kun je op geen betere plaats zitten.

Prachtige omgeving
De omgeving is werkelijk schitterend. Het ene moment rijdt je tussen de grijze rotsen, dan rode, dan zwarte, en vervolgens weer gele rotspartijen, met iedere keer weer verschillende begroeiingen. Prachtige vergezichten, afgelegen dorpjes gebouwd op de rotsen. En wat tevens belangrijk is, de vriendelijke bevolking die echt moeite doet om de toerist te verstaan. Het Catalaanse gebied bevindt zich in Spanje en in Frankrijk; waardoor men naast Engels ook nog vaak Frans spreekt en natuurlijk Catalaans.

Een superfijn motor georiënteerd hotel
Ons hotel is één van de door Moturisme geselecteerde hotels en ligt in een pittoresk dorp. Moturisme is een door de Spaanse VVV opgezette organisatie om het motortoerisme te bevorderen. De hotels moeten aan verschillende voorwaarden voldoen die het de motorrijder vergemakkelijken. Ons viersterren hotel heeft daarnaast ook nog de nodige wellness voorzieningen zoals sauna's (wel met zwemkleding), een jacuzzi en zwembad. Je kunt er verder nog diverse sporten beoefenen en natuurlijk is er een goede bar en een goed restaurant. Er zijn diverse soorten kamers, waaronder de kamers met een ongeëvenaard uitzicht over het natuurpark Cadí-Moixerò. De motoren staan overdekt en kunnen er gewassen worden.

Een waar vakantiegevoel
De rustdag kan op diverse manieren worden ingevuld. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de diverse mogelijkheden van het hotel, maar een dagje (nagenoeg) belastingvrij shoppen in Andorra, dat op slechts een half uur rijden ligt, behoort ook tot de mogelijkheden. Of een dag je naar de Middellandse Zee (Spaanse Costa's), of naar Barcelona. Het is allemaal zeer goed te doen. En wanneer je tijd te kort hebt, dan zijn er ook mogelijkheden om in het hotel bij te boeken (zolang er plaats is).

Er zijn diverse mogelijkheden om er te komen. Op de motor, de auto met aanhangwagen of zelfs met het vliegtuig. Wij bemiddelen in het samenrijden.

Het verdient aanbeveling om tijdig te boeken!

Circuitdag

Je wordt ingedeeld in groepen die qua rijstijl en ervaring bij elkaar horen; van rustig tot sportief, al is dit geen racecursus. De dag is geheel verzorg, waarbij ook de lunch niet ontbreekt.

Wat steek je van deze circuitdag op?

Je krijgt meer inzicht en gevoel voor de bochtentechniek. In de dagelijkse praktijk heb je daar al meteen voordeel van, omdat je veel meer marge en dus veiligheid brengt in je rijden. En dat geldt voor een rustige tot een sportieve rijstijl. Je beseft wat er allemaal mogelijk is met het remmen, het remmen met ABS als je dat op je motor hebt en zelfs hoe te remmen in bochten. Je motorhandling zal weer op een hoger niveau komen door de verschillende oefeningen in de motorspeeltuin. Je leert dat je niet bang hoeft te zijn om te remmen en uit te wijken en zelfs de berm in te sturen. Je leert wat tractie betekent, hoe je de kijktechniek nog verder kunt verfijnen. Kortom je leert een betere en veiliger motorrijder te zijn en vooral nog meer plezier uit je motorrit te halen.

Na afloop krijg je een certificaat van de motortraining, waar verschillende verzekeringen korting op geven. Deze training valt onder je gewone verzekeringsdekking omdat het geen racecursus is.

Opgave via email: geef hierin aan met hoeveel personen en of je een rustige, normale of sportieve rijd(st)er bent. Uiteraard ook je naam, adres, woonplaats en telefoonnummer is handig.

Mogelijk tot ziens op het circuit!

p.s. de trainingsdag gaat door bij voldoende deelname