MOTO-ACTIVE

Verhoogde motorrijvaardigheidstrainingen voor elke motorrijder

Wat kan je verwachten

Aanmelding

Na je inschrijving plaatsen wij je, aan de hand van je opgegeven ervaring, rijstijl en motor in een groepje van maximaal 6 personen die dezelfde criteria hebben aangegeven. Omdat iedereen dan ongeveer hetzelfde niveau heeft kan je juist van elkaar leren en elkaar versterken.

Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving en een betalingsverzoek. Overweeg een annuleringsverzekering bij je eigen verzekeringsconsulent.

Ongeveer een week voor aanvang van de training ontvang je de routes die je op je navigatiesysteem kunt plaatsen.

Voorbereiding

Zorg dat je motorfiets in orde is zoals:

  • goede banden met voldoende profiel
  • check je bandenspanning
  • span en smeer, voor zover van toepassing je ketting

Zorg voor en draag beschermende motorkleding

Navigatie, communicatieapparatuur is handig maar niet noodzakelijk

De training

Op de verzamelplaats maak je kennis met de coaches en worden de groepen bekend gemaakt. Zodra we in Duitsland zijn start de training waarbij iedereen aan de beurt komt om voor te rijden.  Met enige regelmaat word je gezamenlijk gecoacht tijdens een stop.

De training richt zich met name op plezier, veiligheid, verkeersinzicht en een betere controle van je motorfiets en daarnaast op een prettige vakantiebeleving.

Pauzelocaties zijn zoveel als mogelijk gezamenlijk voor de verschillende groepen.

De training bevat ook een theoriemoment op de tweede dag.

De routes worden gereden op wegen van verschillende technische moeilijkheid en variëren in lengte tot ongeveer 250 km per dag.

Niets in de training MOET, je maakt zelf je keuzes en blijft altijd zelf de baas over je handelen.

Gedurende elke training geldt dat niets moet, je maakt zelf je eigen keuzes en bent altijd zelf de baas over je handelen.

Het hotel

Wij verblijven gedurende de training in één hotel op basis van half pension. ’s Avond is er tijd voor ontspanning, een biertje, mooie gesprekken, etc. 

Kosten voor lunches, brandstof, koffiestops etc. zijn niet inbegrepen.

Service

Pech onderweg? Je staat er nooit alleen voor. De coaches hebben altijd een bandenreparatiesetje bij zich, of helpen je bij verdere pechservice.