MOTO-ACTIVE

Verhoogde motorrijvaardigheidstrainingen voor elke motorrijder

Ons verhaal

Peter Dijkstra

Vanaf mijn bromfietstijd was motorrijden een passie. In 1994 werd het zelfs mijn werk (motorsurveillant bij de politie)! Door mijn vooropleiding als automonteur volgde ik ook alle technische ontwikkelingen op de voet. Na mijn rijopleidingen besefte ik dat het motorrijden steeds beïnvloed wordt door technische ontwikkelingen en dat vele motorrijders daar juist niet in meegingen. In 1996 vond ik bij de Nederlandse Vereniging voor verhoogde rijvaardigheid (NVVM) ook van die vakidioten waar ik mee kon brainstormen en mocht ik deze kennis overbrengen op de vele motorrijders die Nederland toen al rijk was.

Via andere organisaties als Freebike en de LCVM, begon ik in 2008 met een compagnon Moto Sportivo. In 2014 ging ik alleen verder met Moto Active. Met enkele trainers vormde ik zo het Team Moto Active met mijn gedachtengoed als basis; 

de motorrijder begeleiden naar een hoger niveau van rijplezier. 

De techniek van de motor verandert en dus veranderen wij mee. Wie had gedacht dat je op sommige motoren onder volle hellingshoek een noodstop kunt maken? Maar ook het verkeer verandert, net als regelgeving en maatschappelijke acceptatie.

Samen met de rest van Team Moto Active zorgen wij dat je naast een onvergetelijke motorvakantie, veel sneller wegsituaties herkent, veilig de beste rijlijn kunt kiezen, verkeerwisselingen sneller weet te voorspellen, kortom je vele malen meer ontspannen te laten motorgenieten!

Pro-Active
De zaken die bij het motorrijden belangrijk zijn, zoals focus, kracht, sturing, reageren, komen in je dagelijkse leven ook terug. Door iets wat je aangeleerd wordt te koppelen aan iets herkenbaars blijft de stof veel beter hangen. Deze coaching filosofie is een belangrijke basis van onze begeleidingsmethode. Dit maakt ook dat onze training zakelijk kan worden opgevoerd.